طاجن سوبر شوشو الأرز الأحمر بالسجق و الكبدة الأسكندرانى (طواجن سوبر شوشو)


طواجن سوبر شوشو هتلاقيها تحفة ومتجربة مش هتكلم كتيير عن نفسى بس انتوا جربوا و ادعولى
المقادير : 

1- أرز طبعا على قد ما تحبى أو حسب العدد أو حجم الطاجن 2- سجق بلدى يكون من جزار نظيف وتكونى مجرباه قبل كده 3- كبدة متقطعة عصفير أو أسكندرانى متتعبيش نفسك وتقعدى تقطعى 4- طماطم علشان الصلصة 5- بهارات ملح وفلفل أسود وفلفل أحمر مطحون حسب إذا كنتى بتحبى سبيسى ولا عادى6- ثوم مفروم 7- فلفل رومى أو حامى زى ما تحبىطريقة العمل :- هتجيبى السجق وتسلقيه كويس وتقطعيه قطع صغيرة ، 
أقرأ أيضا : 

غريب جدا .. أب بيعمل أيه فى عريس أتقدم لبنته ...!!


وبعدين تجيبى الكبدة وتقطعى عليها فلفل رومى او حامى + ثوم  مفروم وتشوحيها على النار لحد ما تبقى كبدة أسكندرانى ومتنسيش تسوى الكبدة كويس - بعد كده تجيبى الأرز وتشوحية بشوية زيت على النار وبعدين تجيبى الأرز تحطيه فى الطاجن ومعاه السجق وتحطى عليهم الكبدة الأسكندرانى وتقلبيهم كويس فى بعض كلوا فى بعضوا - وبعدين تجيبى كام طمطماية وتضربيهم فى الخلاط مع كمية مياة علشان تعملى صلصة تسقى بيها الارز بدل المياة ومتنسيش تحطى معها فلفل أحمر مطحون وملح وفلفل اسود 



بالفيديو الوجبات المفضلة لجسمك معلومات مدهشة من سوبر شوشو



 فاعملى الصلصه خفيفه وتكون الكمية مناسبة لكمية الأرز انها تغطى الأرز علشان الأرز يستوى كويس وتصبى الصلصة فى الطاجن اللى فيه الأرز بالسجق و الكبدة لحد ما الصلصة تغطى الأرز بس متعوميهوش علشان ميعجنش وتحطى الطاجن فى الفرن لحد ما الأرز يستوى  ملحوظة بالنسبة للملح علشان يبقا مظبوط ملحى كل حاجة لوحدها يعنى السجق بيتملح دا لو كان محتاج ملح أصلا وهو بيتسلق الكبده الأسكندرانى بتتملح ويتحط عليها فلفل أسود وهى بتتعمل وبتحطى ملح وفلفل أسود فى الصلصله و انتى بتضربيها فى الخلاط لو أنتى ظبطة ملح كل حاجة لوحدها هيطلع ملحهم مظبوط 


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق